Mesto uvažuje o vybudovaní skateparku na Baštovej ulici

30.05.2013 Prešov

Prešov 29. mája (TASR) – Revitalizácia plochy bývalého hádzanárskeho ihriska pri Hotelovej akadémii v Prešove, kde by mohol vzniknúť skatepark, bola jednou z tém rokovania primátora Pavla Hagyariho a predsedu Prešovského samosprávneho kraja Petra Chudíka. Okrem toho sa diskutovalo aj o ďalšom fungovaní útulku pre zvieratá.
Pozemok v širšom centre mesta získala radnica v rámci zámeny nehnuteľného majetku od regionálnej samosprávy. Mesto zvažuje, že na tejto ploche na Baštovej ulici by mohol vyrásť park pre skateboardistov a zóna pre mladých. Priestor by však bolo treba predeliť, lebo časť z neho je vo vlastníctve školy.
Hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová dnes pre TASR uviedla, že primátor i predseda PSK sa stretli s podpredsedom združenia Wheels of art, Dávidom Suchárom, ktorý im predstavil, ako by mohol vyzerať nový skatepark v Prešove. Združenie vlastní U-rampu, ktorú vybudovali z projektových zdrojov a tá by spolu s ďalšími novými prekážkami mohla tvoriť dráhu skateparku.
„Predpokladáme, že projekt by mohol byť hotový na konci leta alebo v septembri, keď by sme ho chceli predstaviť aj verejnosti. Je však potrebné povedať, že na tento skatepark by bolo potrebných približne 200.000 eur,“ uviedla hovorkyňa.
Doplnila, že sa uvažuje o dvoch variantoch riešenia. V prvej sa hovorí o drevených prekážkach a druhá počíta s výstavbou betónových prvkov. Oba tieto varianty sú v rozdielnej cenovej kalkulácii.
„V najbližších mesiacoch by mohla prebehnúť revitalizácia zóny na Baštovej ulici s pomocou dobrovoľníkov a mesto by poskytlo pracovníkov, ktorých zamestnáva v rámci malých obecných služieb,“ povedala Jurčišinová.
Doplnila, že obaja predstavitelia mesta i PSK sa počas stretnutia dotkli aj ďalšieho fungovania útulku pre zvieratá v areáli na Košickej ulici. Útulok a možno aj karanténa by sídlili v Prešove na Košickej ulici, kde už mesto poskytlo Priateľom zvierat priestor na zveľadenie a začatie prác na jeho vybudovaní.
„Keďže by však význam útulku mal nabrať regionálny rozmer a poskytnúť by mohol aj priestor pre odchytené zvieratá v ďalších obciach nášho okresu, financovanie jeho fungovania by čiastočne mohli prebrať aj obce. Tie by zaplatili iba za psa, ktorý by bol odchytený na ich území,“ vysvetlila hovorkyňa.
Zdôraznila, že o ďalších návrhoch na financovanie úprav už existujúcej stavby na Košickej ul. i detailoch fungovania sa bude ešte rokovať.
 

Vyberte región

mark